Colectoare Solare

Afișez toate cele 4 rezultate

Filtre:

Colectoare Solare SolarPro® – Se folosesc tot timpul anului, chiar și la temperaturi exterioare de -20 de grade Celsius.

Colectorul solar nu se folosește independent, ci trebuie inclus într-o instalație complexă. Aceasta conține și alte componente: boilerul cu serpentine un grup de pompare, un vas de expansiune și o automatizare electronică.

Colectoare Solare SolarPro® 

Folosesc de asemenea tuburi vidate cu heat-pipe, ca și panourile presurizate compact. Diferența este că acestea nu mai încalzesc apa din boiler ci antigelul din colector care, la rândul lui încălzește apa din boiler.

Tot ansamblul este presurizat (atât colectorul la care sunt atașate tuburile, cât și boilerul). Presiunile de lucru sunt diferite în funcție de tipul de boiler folosit. Presiunea de lucru a boilerelor poate ajunge până la un maxim de 8 sau chiar 10 bar);

Costurile de achiziție și montaj sunt mai mari decat la celelalte două categorii. Aceasta se datorează complexității tehnologiei de producție a tutror elementelor instalației. De asemenea, costurile ridicate sunt date si de multitudinea de componente. Performanțele sunt superioare din punctul de vedere al eficienței energetice și randamentului generat.