Costurile panourilor solare termice SolarPro® diferă atât în funcție de tipul de panouri / instalație achiziționate, cât și de complexitatea proiectului.

În funcție de tipul de panou solar, costurile de difrențiază astfel:

Costurile Panourilor Solare Nepresurizate

Paourile solare nepresurizate reprezintă cea mai ieftină categorie de panouri solare termice. La o locuință obișnuită cu 3-4 persoane, acestea se amortiează într-o perioada de 2 luni până la 2 ani. În restul de 13-15 ani de funcționare, panoul solar devenind practic un aducător de economii / profit.

Exemplu: O familie de 4 persoane ce utilizează un boiler electric pentru încălzirea apei menajere plătește lunar facturi de aproximativ 200 lei. Costul unui panou solar nepresurizat pentru o familie de 4 persoane este de 1390 lei. Astfel amortizarea investiției se face în 7 luni, urmând ca, în următorii 14 ani și 5 luni utilizatorul să încălzească apa menajeră GRATUIT. Astfel, banii pe care ii economisește cu ajutorul panoului solar pot fi folosiți în alte scopuri.

Costurile Panourilor Solare Presurizate

Panourile solare presurizate reprezintă clasa imediat urmatoare atât ca și costuri, cât și ca tehnologie. Costurile de achiziție și montaj sunt medii (cu până la 80-100% mai scumpe decât panourile solare nepresurizate). Acest lucru se întâmplă pentru că tehnologia de fabricație folosită este superioară. De asemenea, panourile solare presurizate pot fi folosite tot timpul anului. Se folosesc tuburi vidate cu heat-pipe, iar rezervorul și suportul sunt confecționate integral din inox. În acest caz rezervorul interior este confectionat din inox de 1,5 mm grosime, de 3 ori mai gros decât cel folosit la nepresurizate. Astel se explică diferențele de preț.

Costurile Instalațiilor Solare Presurizate

În cazul instalațiilor solare presurizate, costurile de achiziție și montaj sunt mai mari decât în cazul celorlalte două categorii. Acest lucru se datorează complexității tehnologiei de producție a tutror elementelor instalației. De asemenea, o astfel de instalație presupune o multitudine de componente (colector solar, grup de pompare, boiler, autometizare, vas de expansiune, etc). O alta justificare a prețului mai ridicat este si performanța superioară, sub aspectul eficienței energetice și randamentului generat. Instalațiile solare presurizate oferă randament maxim chiar si iarna la temperaturi de -20 de grade.

 

 

 

0

Coșul tău