Cum aleg panoul solar potrivit?

SolarPro® oferă o gamă completă de panouri solare termice. Alegerea panoului solar potrivit nevoilor fiecărui client se face în funcție de urmatoarele aspecte:

Numarul de persoane și ce doriti sa obțineți de la panoul solar

– Pentru câte persoane trebuie să fie satisfăcut necesarul de apă caldă menajeră. În funcție de acest aspect se stabilește capacitatea sistemului solar.

– Doriți ca panoul solar să vă asigure doar apa caldă menajeră, sau aveți nevoie să vă aducă și un aport la încălzire? Astfel, dacă doriți doar apă caldă puteți opta pentru un panou solar presurizat compact sau pentru unul nepresurizat. Dacă doriți să aveți și un aport la încălzirea locuinței trebuie să instalați un sistem solar presurizat separat.

Perioada de funcționare

– Doriți să aveți apă caldă menajeră doar de primavara până toamna sau tot timpul anului? În primul caz este suficient un panou solar nepresurizat, iar în al doilea caz vă este necesar fie un panou solar presurizat compact fie o instalație solară presurizată separat.

Amplasamentul

– Unde veți instala panoul solar, pe acoperiș sau pe suprafață plană? În funcție de acest lucru se va stabili ce fel de suport vă trebuie.

– Ce înălțime aveți până pe acoperișul casei unde doriți să montați panoul? La panourile nepresurizate presiunea apei calde se formează gravitațional (prin cădere), înălțimea minimă la care trebuie amplasat fiind de 3-4 metri de la cel mai apropiat consumator față de panou (ghiuvetă, cadă, duș, etc). Dacă nu aveți această diferență de nivel puteți să montați panoul pe un suport metalic mai înalt decât acoperișul casei. Altă soluție ar fi să achiziționați o pompă de creștere a presiunii.

Panourile solare presurizate compact și panourile solare presurizate separat nu sunt condiționate de înălțime minimă. Acestea pot fi montate oriunde, chiar și la nivelul solului, fără a întâmpina probleme legate de presiunea apei calde.

0

Coșul tău