Întreținere panouri solare termice

Întreținere panouri solare. În funcție de tipul de panou solar sau instalație solară, operațiunile de întreținere pot fi mai simple sau mai complexe. Astfel, panourile solare fotovoltaice necesită operațiuni de curățare regulată de depuneri, praf, zăpadă, etc. De asemenea, acestea necesită verificări ale conectorilor, cablurilor aflate afară, să nu fie roase sau deteriorate de păsări sau rozătoare.

Panourile solare termice SolarPro® cu tuburi vidate nu au nevoie de operațiuni speciale de întreținere. Tuburile din sticlă, fiind cilindrice și înclinate la 45 de grade, nu permit depuneri de niciun fel (exemplu zăpada), aceasta alunecând pe tuburi și prin spațiile dintre acestea. Rezervorul panoului solar termic este, de asemenea, cilindric, nepermițând depuneri semnificative.

Materialele din care sunt confecționate panourile solare termice SolarPro® asigură rezistență îndelungată anti-coroziune pentru toate tipurile de panouri solare. Din acest punct de vedere, marca înregistrată SolarPro® garantează respectarea tuturor standardelor de calitate și a specificațiilor tehnice prezentate în dreptul fiecărui produs comercializat sub acest brand.

Doar în cazul panourilor solare alimentate cu ajutorul unei automatizari (controller) este necesară atenție sporită. Automatizarea include senzori și cabluri electrice. Este indicat să inspectați periodic cablurile și senzorii acestora pentru a nu fi roase de păsări, rozătoare sau deteriorate din orice alte cauze.

De asemenea, la panourile solare termice, mai pot fi verificate, o data la câțiva ani, conexiunile de țeavă, garniturile sau robineții pentru a evita eventuale scurgeri. Dacă observați nereguli la acestea, schimbași imediat piesa în cauză.

RECOMANDĂRI:

Pentru a evita pătrunderea impurităților în sistemul solar, în cazul alimentării directe de la fântână, este indicată folosirea unui filtru sau dispozitiv de filtrare / purificare a apei.

Dedurizarea apei se poate efectua prin introducerea în rezervorul panoului a unui anod de magneziu. Se recomandă schimbarea anodului de magneziu odata la 2-3 ani

În cazul alimentării prin vas asistent cu flotor, presiunea de intrare a apei reci nu trebuie să depășească 2 bar. Astfel prelungim viața vasului asistent cu flotor, evitand apariția defecțiunilor la acesta.

Cu cât sunt respectate mai strict instrucțiunile de montaj și folosință, cu atât operațiunile de mentenanță sunt mai putin necesare.

 

0

Coșul tău